Hirdetés átugrása →
Bezár ×

Szép új világ – így cenzúráz a Facebook

HírekFehér Zoltán

Eddig is nyílt titok volt, hogy a Facebook egész cenzorhadsereget tart fenn a liberális mainstreambe nem illő vélemények elfojtására, de most egy ott dolgozó magyar által megtudhattuk, hogyan is működik a liberális véleményterror a közösségi hálón. 

 

A 444-nek nyilatkozó cenzor szerint azonban nem egyértelmű szabályok szerint, hanem az „ügyfél érdekeinek megfelelően” tiltanak le bizonyos véleményeket. Azaz, ami politikailag kényelmetlen a Facebook közismerten liberális értékeket valló vezetőinek, egész egyszerűen nem jelenhet meg.

Az amerikai óriásvállalat németországi központját egy Arvato nevű cég jelenti, mely nem mellesleg a Bertelsmann nevű német vállalat tulajdona, amely a kormányellenes híradójáról ismert magyar RTL Klub tulajdonosa is. Az állásokat is az Arvato hirdeti meg, s a jelentkezők az utolsó pillanatig nem is tudják, hogy valójában a Facebookon megjelenő tartalmakat kell ellenőrizniük. A magyarországi tartalmakat néhány tucat ember ellenőrzi, majd az általuk letiltott posztok közül néhány véletlenszerűen kiválogatva továbbmegy a Facebook írországi központjába további ellenőrzés céljából. 

Ez a néhány tucat ember döntheti el, hogy mit láthatunk és mit nem a legnagyobb közösségi portálon, mindezt úgy, hogy az igencsak homályos jelentéstartalmú „közösségi alapelvekre” hivatkoznak, holott jól láthatóan politikai alapon működnek. Számtalan alkalommal tiltanak le jobboldali publicistákat, sőt politikusokat (lásd. Lázár János bécsi videója), csak azért mert véleményük nem egyezik a politikailag korrekt liberális kánonnal. 

A „szólásszabadság élharcosai” a mai Németországban a Harmadik Birodalmat is megszégyenítő cenzúrával akarják elérni, hogy a bevándorlásellenes/konzervatív/nemzeti vélemények elhaljanak és csak és kizárólag a polkorrekt beszédmód uralja életünket. A senki által nem ellenőrzött amerikai óriáscég vezetői választásokat befolyásolhatnak, kormányokat buktathatnak meg azzal, hogy szinte csak az egyik oldal véleményét engedik megjelenni. A liberális véleményterror lassan átveszi az uralmat életünk minden területén, méghozzá olyan módon, amit a 20. század diktátorai is irigykedve figyelnének.