Hirdetés átugrása →
Bezár ×

Gyilkos számokkal támad Ungár Klára a kormánypárti sajtóra

HírekVizvári Soma

A nagyon "független" és haladó 444.hu portálról értesültem ma reggel, hogy az Ungár Klárát is sorai közt tudó Korrupció Kutató Intézet Budapest kiszámolta, ki orosz propagandista. A "nagyon alapos kutatás" természetesen bebizonyította: kormánypárti sajtó=orosz propaganda. A "zseniális" tudományos felfedezés engem is megihletett.

Mert ugye, aki elfogadja a kormány álláspontját, miszerint a terrorizmus és a bevándorlás összefügg, és persze nem hajlandó az összes bús barna szempár tulajdonosára a menekült szót használni, az nyilvánvalóan a hidfo.ru nyelvezetét használja, ami köztudottan “Putyin üzenőfüzete”. Ne is próbáljuk tagadni, hiszen kiszámolták.

Mint abban a krimisorozatban, ami az egyik negatív kedvencem: a Gyilkos számokban. Ott aztán bűnöző nem marad szabadlábon, mert akárhányszor a teljesen világtalan FBI ügynök, Don megakad a nyomozásban, a göthös matematikus öccse rögtön csuklóból kiszámolja, kit kell lecsukni, és azzal az ügy le is van zárva.

Támadt is egy ötletem, milyen krimisorozatot lehetne forgatni Magyarországon. A direkt igénytelen reality stílusban megrendezett részekben figyelemmel követhetnénk a Korrupció Kutató Intézet, a CRCB (ez lesz a magyar CSI, érzem!) mindennapjait, ahogy kegyetlenül minden korrupciós ügyet felgöngyölítenek egy 20 nyégyzetméteres zöld táblára felírt képlet segítségével.

Ha befuccsolna a sorozat, még mindig rá lehetne hajtani a szenzációs tudományos eredemények publikálására. Ehhez is tudunk ám ötleteket adni:

A CRBC-nek gyorsan le kéne csapnia a friss témákra, ezért kiszámolhatnák, hogy a 11 tényleg a legnagyobb kétszámjegyű prímszám.

Manapság divatja van a különböző laposföld-elméleteknek, és a Balaton-tagadás is egyre elterjedtebb tudományos álláspont. Ideje lenne újabb paradigmaváltásra a tudományban. Csak van erre is valamilyen képlete a CRBC-nek.

Belátom, ezt még az előzőnél is nehezebb lesz alátámasztani, de a gender tanszékek haladó tanárai már igazán megérdemelnék, hogy a matekzsenik is melléjük álljanak. Ha a genderelmélet helyességét nem lehet valamilyen matematikai formulával igazolni, akkor azt kell mondjuk, ennek az egész matematikának, mint tudományágnak a létrejötte teljesen fölösleges volt. A Pitagorasz-tételtől a gráfelméletig minden mehet a kukába, ha képtelenk haladni a korral.

Végül, ha már Ungár Klára is a zseniális CRBC-staff tagja, akkor igazán alátámaszthatnák, hogy tényleg meleg, akire ő azt mondja.

Csak attól tartunk, hogy a CRBC nagy buzgalmában nehogy a fajelmélet helytállóságát is bebizonyítsa valami zöld táblára krétával felírt, hét kilométer hosszú kriksz-kraksszal, amit csak ők értenek.

Borítófotó: MTI/Illyés Tibor