Hirdetés átugrása →
Bezár ×

Új szuperkórház: kimagasló színvonalú gyógyítási és ápolási körülmények lesznek

Hírekfigyelo.hu

Európában is páratlan lesz az új, budai szuperkórház, ahol minden beteg VIP-szintű ellátásban részesül a tervek szerint. A Dél-budai Centrum építését tíz hónappal ezelőtt a kormányfő Bedros J. Róbertra bízta. A miniszterelnöki megbízott ismertette lapunkkal, hogy milyen gyógyintézményt létesít a kabinet a pácienseknek.

“– Egy évszázadnyi kihagyás után egy teljesen új kórház épül Budapesten. A tervek szerint ez az intézmény lehet az egészségügy zászlóshajója. Milyen lesz a jövő kórháza?

– A Dél-budai Centrum az elképzeléseink szerint olyan betegközpontú hely lesz, ahol XXI. századi körülmények között gyógyulhatnak majd a páciensek. A korszerű ellátásnak és a lerövidült betegutaknak köszönhetően több idő jut majd rájuk. Ha arra kíváncsi, hogy a „szuperkórház” működésében vagy üzemeltetésében lesz-e újdonság, arra is határozott igennel felelhetek. Mint említette, az elmúlt száz évben nem volt ekkora zöldmezős egészségügyi beruházás, ráadásul ez a kórház merőben eltér majd az „elődeitől”.

– Mi mást nyújthat egy kórház az embereknek a gyógyításon kívül?

– Egyfajta egészségplázaként is üzemel majd. A kimagasló színvonalú gyógyítási és ápolási körülmények mellett minden olyan szolgáltatás elérhető lesz a betegek és hozzátartozóik számára, amelyet a mindennapjaikban is használnak. Ha olyan szolgáltató és kereskedelmi egységeket biztosítunk nekik, mint például éttermek, üzletek, posta, fodrászat, akkor a lehető legkevésbé ragadjuk ki őket a megszokott környezetükből. Ami pedig a külvilággal való kapcsolattartást illeti: alapszolgáltatásnak kell lennie többek között az ingyenes internetelérésnek is.”

A teljes interjút a Figyelő július 12-én megjelent számában olvashatják.