Hirdetés átugrása →
Bezár ×

Rasszizmus lenne nemzetben gondolkodni?

HírekDitzendy Attila

Lassanként kezdem megérteni, miért vagyok rasszista. Mert magyar vagyok. Elég magyarázat lenne ez? Paul Mason szerint bizonnyal. Az egykori BBC-s szerkesztő, aki feladta állását, hogy a kényszerű pártatlanság ne szabjon gátat baloldali eszméi hirdetésének, kijelentette: az angolság rasszizmus.

 

Hát, ha az angolság rasszizmus, akkor a magyarság éppúgy. Meg a bármely nemzethez tartozás, illetve annak felvállalása, hirdetése. Bizonnyal, mert valamely nemzethez tartozás maga a más nemzetekhez tartozók kirekesztése, megbélyegzése, hátrányos megkülönböztetése. Legalábbis Mason úr fejében.

E torz gondolkodás nem áll távol a brüsszeli porta páneurópai szemléletétől, miszerint nemzeti határok helyett szabdalják régiók az Európai Egyesült Államokat. Ha rasszizmus nem is, de bábeli nyelvi zűrzavar bőséggel előadná magát.

Mister Mason szerencséjére akad utánpótlása hagymázának. Az University of London Orientalisztikai és Afrikai Tudományok Intézetének hallgatói követelték, hogy tananyagukból töröljék a nyugati filozófusokat. Mert fehérek. Talán nem kell bizonygatnom, hogy ez maga lenne a rasszizmus, valakit bőrszíne miatt indexre tenni. A további (szerintük) kirekesztések elkerülhetők, ha a könyvtárakban helyreállítjuk az europid és egyéb rasszok számszaki egyensúlyát, miként a hangversenytermekben felcsendülő zeneművek szerzői, a múzeumokban kiállított műalkotások alkotói közt sem szerepelne a megengedettnél több fehérbőrű művész. Hadd ne folytassam.

Végeredményben nehogy már büszkék legyünk európai eleink kiemelkedő szellemi alkotásaira. Különben is nyakunkon a bevándoroltatás, még a szerencsétlenek kirekesztve éreznék magukat a Coven Gardenben, feszengve a Tosca alatt. Sutba az európai kultúra avítt értékeivel, majd a migránsok elhozzák nekünk az iszlám művészet remek operáit, színdarabjait, verseit, regényeit, szobrait, festményeit…

Ugye, emlékeznek, hasonló szándék már felütötte fejét: a múltat végképp eltörölni – hímezték vörös zászlóikra a terroristákból lett zsarnokok. De ha e liberálmensevikeknek kínos a kommunista bölcső, ott van nekik a náci megoldás, a könyvégetés. „Nemet mondunk a dekadenciára és a morális romlásra” – harsogta Goebbels a máglyák tüzének pokoli visszfényében. Ezek meg ma nemet mondanak a hagyományokra, a nemzetre.

Paul Masonnak és a hasonló felfogásúaknak azt ajánlom: legyenek pirézek.

Borítókép: MTI/Máthé Zoltán