Hirdetés átugrása →
Bezár ×

Értelmetlen jobbikos bosszú Morvai "visszahívása"

HírekDeák Dániel

Értelmetlen és kicsinyes bosszú volt a Jobbik részéről, hogy megpróbálta "visszahívni" Morvai Krisztinát az Európai Parlamentből. Az EP-képviselőknek ugyanis úgynevezett szabad mandátumuk van, maguk dönthetnek arról, hogy ki kívánják-e tölteni ciklusukat. Morvai kijelentette: 2019 júliusáig tisztségében marad. Mindez pozitív hazánk szempontjából, hiszen a képviselőnő - a Jobbikkal ellentétben - következetes bevándorlás-ellenes állásponttal rendelkezik, kiáll a kvótákkal szemben.

A Jobbik országos választmányának küldöttei keddi ülésükön egyhangúlag felszólították a párt országos vezetését, hogy hívja vissza európai parlamenti mandátumából Morvai Krisztinát, amelyet a Jobbik elnöksége szerdai ülésén ellenszavazat nélkül meg is szavazott. 

Morvai Krisztina bűne az volt, hogy nem volt hajlandó az azóta megbukott Vona Gábor politikai irányváltásaihoz asszisztálni és következetesen kiállt a kötelező betelepítési kvótákkal és a brüsszeli bevándorláspolitikával szemben. Az EP-képviselőnő korábban több interjúban jelezte, hogy nem tetszik neki a Jobbik néppártosodó irányvonala. Tavaly decemberben pedig bejelentette, hogy minden kapcsolatot megszakít a párttal, mert az elárulta az elveit; azokat az elveket, amelyek mentén ő ma is politizál az Európai Parlamentben.

Az EP-képviselő a sajtóból értesült róla, hogy a Jobbik elnöksége "visszahívta" európai parlamenti képviselői tisztségéből. Közleményében Morvai Krisztina rámutatott, az európai parlamenti képviselők jogállasáról szóló jogszabály ilyen jogi lehetőséget nem ismer, így mandátuma lejártáig, 2019 júliusáig tisztségében marad. "Az eddigi következetességgel, elszántsággal fogom képviselni Magyarország érdekeit, összhangban saját lelkiismeretemmel és a Jobbik 2009 évi illetve 2014 évi európai parlamenti választási programjával, amelynek végrehajtására a választók felhatalmaztak." - tette hozzá.

Borítókép: MTI