Hirdetés átugrása →
Bezár ×

Epikus videóval támad az Együtt! Répapucolással buktatnák Orbánt

HírekVizvári Soma

Miközben az Együtt elnökének, Juhász Péternek magánélete az egyik legérdekesebb beszédtéma mostanság, a párt Facebookján olyan videó jelent meg, amelyen elnökségi tagjuk répapucolás közben elmélkedik az Orbán-rezsim leváltásáról. Érzelmektől túlfűtött filmkritikánk következik.

A mindenkitől külön induló Együtt (ha még így áll a helyzet, bevalljuk nehéz követni...) kampánystratégái bizonyára azt gondolták, hogy ledobják az atombombát, ha készítenek egy olyan videósorozatot, amelyben a párt “húzóemberei” mindennapi tevékenységeik közben az Orbán-rezsim lebontásáról elmélkednek.

A terv, hogy a választók megnézhetik, hogyan borotválkozik, vagy mit rak a szendvicsébe egy igazi rendszerbontó vagány, működhetett volna, ha Juhász Péter mindennapjairól mára nem teljesen más jutna eszünkbe. Most, hogy máris tort ülhetünk eme kampányfogás fölött, idézzük fel a sorozat legszebb gyöngyszemét!

A Figyelő.hu egyhangú pontozással Pataki Márton répapucolós videóját hozta ki győztesnek. Az alig egyperces videóban Pataki olyan kíméletlenül pucolja meg és szeleteli fel azt az egy szál répát, hogy az csak na. Micsoda szakavatott mozdulatok!

A jelenet drámaiságát fokozza maga a felütés is. Pataki azzal kezdi belső monológját, hogy “ez egy veszélyes munka”. Bizony, nem sok mindenki mer egyedül répát pucolni. Ha jól emlékszünk, tavaly összesen hatvanhatan (számmal kiírva 66-an) kaptak mandulagyulladást az említett zöldséggel való bíbelődés közben a KSH adatai szerint.

Amit még meg kell említenünk, az a műremek keretes szerkezete. A videó végén ugyanis Pataki újra felhívja a figyelmet arra, hogy bármilyen veszéllyel hajlandó farkasszemet nézni, mondván: “Magyarországnak szüksége van a bátorságunkra”.

Sose feledjük el, hogy Pataki Márton, a mindenkitől külön induló Együtt (bár ez lehet, hogy a cikk eleje óta változott, továbbra sem tudjuk követni...) elnökségi tagja milyen vakmerőséggel határos bátorságról tett tanúbizonyságot, amikor tükörsimára pucolta azt a veszélyes sárga fenevadat! Eztán eposzi állandó jelzője legyen “répákkal dacoló”!