Hirdetés átugrása →
Bezár ×

Az áltudomány halála

HírekFehér Zoltán

Hatalmasat veszíthet a magyar tudományos élet, ha megszűnik a társadalmi nemek tanulmánya mesterszak. Legalábbis ennek adott hangot a független és objektív HVG.

A portál bőszen siratja, hogy megszűnhet a genderszakként is ismert képzés. Bár egyelőre ez sajtóhír, és nincs hivatalos állásfoglalás az üggyel kapcsolatban, a balliberálisok már siratják a demokráciát, na meg az áltudomány halálát is.

De tegyük fel, hogy a kormány megszüntetné a haszontalan szakot. A haladók azt mondanák, hogy így nem maradna lehetőség a férfi és a női nem kapcsolatának elemzésére.

Nos, akkor figyelmükbe ajánlanám a szociológiát, mint létező tudományt. Bár, az nem elég haladó, de lehet javítani. Nevezzük át a szociológiát szociolmbtq-ra, és akkor a haladó körúti értelmiség is tapsolhat.

A gender egy olyan elburjánzott valamivé vált, aminek mára egyetlen célja maradt: lerombolni azokat a kereteket, amelyek a társadalom kohézióját képzik. A családot és a nemzetet. Lassan egy új abc-t kell bevezetni, hogy az összes társadalmi nemet felsorolhassuk, LMBTQAxyz... Az egész egy kommunista logika alapján működik. Az osztályharcos szemléletet rávetíti a nőkre és a férfiakra, feszültséget szít a két nem között. A „gender studies” ugyanúgy nem tudomány, ahogy a marxizmus-leninizmus sem volt az. Eszmeáramlatok, ideológiák, de nem tudományos alapon nyugvó tények.

Meg aztán gondoljunk bele. Mit fog dolgozni, aki a társadalmi nemek tanulmánya szakon szerzett diplomát? Van-e erre igénye a munkaerőpiacnak, vagy megint a piac lesz a hülye, hogy nem kell sehová a sehol nem hasznosítható tudomány?

Borítófotó: cbswire.dk