Hirdetés átugrása →
Bezár ×

A szombati tüntetés főszónoka “csak” az MSZP-től és Sorostól nem független

Hírekfigyelo.hu

Gulyás Balázsra sokan emlékezhetnek, hiszen ő volt a netadós tüntetés főszervezője. Mire kezdtük volna elfeledni, hirtelen újra előkerült a szombati Kossuth téri összellenzéki feszültséglevezetés színpadán. A Ripost azon kívül, hogy felfrissítette az emlékezetünket, kiről is van szó Gulyás Balázs személyében, annak is utána ment, kinek köszönhetik a hétvégi tüntizők a technikát és a színpadot.

 

A Ripost hétfőn felidézte, hogy a tüntivilágban nem ismeretlen Gulyás Balázs nem csak évekig tagja volt az MSZP-nek, de ráadásul történetesen a szocialisták egyik legjellegzetesebb arcának, Gurmai Zitának a fia. Gulyás volt az évekkel ezelőtti netadós tüntetés főszervezője is, már akkor is függetlennek tettetve magát.

Új elem a történetben, hogy Gulyásnak máig a szocialisták fizetik a telefonját, a civil függetlenség nagyobb dicsőségére.

S ha már a civil függetlenség, Ripost azt is megírta, hogy a párthoz „bekötött” szervezetek biztosították a hétvégi rendezvény költségeit és technikáját is, a színpadtól a hangosításig, rendesen megtévesztve azokat, akik azt gondolták, hogy egy pártsemleges rendezvényre tévedtek.

Azt már az Origo tette hozzá mindehhez, hogy az MSZP-ben nem is kis feladatokat bíztak rá Gulyásra. Ilyen volt például a párt Web2-es kommunikációjának, szervezése, irányítása. A portál szerint ebbe a kommunikációba különböző, a párttól látszólag „független" közösségi oldalak, csoportok, blogok tartoznak, amelyeket elviekben civil közösségek hívtak életre. Gulyásnak hozzáférése volt többek közt a MILLA Facebook-oldalához is, amely szervezés mögött szintén ott állt a spekuláns Soros György támogatása is.

Az “ultrafüggetlen civil” Gulyás Balázs, aki most új választások kiírását követeli, “csak” az MSZP-től és Sorostól nem független.