Személyi hírek

Print rovatok Hőnyi Gyula

Continental

Október elsejével Adorján Zoltánt bízta meg a Continental technológiai vállalat a ContiTech Magyarország Kft. ügyvezetési feladatainak ellátásával. A német technológiai cég nyíregyházi gyárát az elmúlt több mint 20 évben Jókay László ügyvezető irányította, aki közel 40 éves munkaviszony után nyugdíjba vonul. Az új ügyvezető 22 éve tagja a társaságnak. Adorján Zoltán első munkahelye a ContiTech Magyarország Kft. volt, ahová 1997-ben fordítóként érkezett, tanári diplomával. A 2000-es évek elején közgazdász végzettséget is szerzett, és értékesítési, logisztikai, valamint beszerzési munkakörökben folyamatosan kapott új megbízásokat és feladatokat.

 

MNB

Kandrács Csaba múlt pénteken vette át hat évre szóló kinevezési okmányát Áder János köztársasági elnöktől. A Magyar Nemzeti Bank új alelnökének kinevezésére október 14-én még rá kell bólintania az Országgyűlésnek. A parlament gazdasági bizottságának többsége támogatta a kinevezést. Kandrács elődje, Windisch László nem kívánta meghosszabbítani hatéves mandátumát.

 

Scitec

A Scitec Magyarország Kft. irányítását a korábbi pénzügyi igazgató, Seres Attila vette át. A szakember a Debreceni Egyetemen szerzett közgazdászdiplomát, majd a General Electricnél, a Magyar Telekomnál és a Graphisoftnál dolgozott különböző vezető beosztásban. 2014-től a Scitec Kft. pénzügyi igazgatójaként folytatta pályafutását, de nem csak pénzügyi területen segítette a cég dinamikus fejlődését. Nevéhez fűződik többek között a Scitec Institute tavaly szeptemberi elindítása, amelynek ügyvezetőjeként egyedülálló intézményt hozott létre.

 

NMHH

Karas Monikát, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság és a Médiatanács elnökét az Európai Elektronikus Hírközlési Szabályozók Testülete, a BEREC (Body of European Regulators for Electronic Communications) egyik alelnökévé választották. A szervezet az idén először nem az év utolsó, decemberi plenáris ülésén, hanem az őszi találkozóján döntött a jelöltekről, ezzel is elősegítve a munkaterv fejlesztési folyamatát, valamint több időt hagyva a felkészülésre, az érintettek bevonására és a tervezésre. A BEREC egy szabályozói testület, amely a 28 európai nemzeti szabályozó hatóság vezetőiből áll.

 

Ezek is érdekelhetnek

További híreink