2021/12/02

Rekordot döntött a szerb turizmus

Tombol a csillagok háborúja

Oroszország és Kína új generációs űrfegyvereket fejleszt. Az USA évekkel le van maradva.

Ez lehet a karácsony új techslágere

A nappalik új királyai lehetnek a lézertévék. Ezek gyakorlatilag modern, rövid vetítési távolságú projektorok, amelyek 2,5-3 vagy akár 4 méteres képátlójú, speciális vászonra vetítenek a korábbi technológiákkal összehasonlítva nagyobb fényerejű, nagyobb színhűségű képet. Érdemes ma ezekbe beruházni?

Tragikus napjait éli a román sertésipar

Drámai helyzetbe kerültek a tenyésztők, mert sem ők, sem a hatóságok négy és fél éve nem tudnak megküzdeni az afrikai sertéspestissel. Az állatállomány jelentős mértékben csökkent, az asztalra kerülő disznóhús 80-85 százaléka importból származik, vagy a húszezer illegális kereskedőtől.

Egyre elterjedtebb az e-ügyintézés

Jelentős mértékben terjedt az elmúlt tíz évben az elektronikus ügyintézési szolgáltatás Magyarországon, a járványhelyzet pedig fel is erősítette ezt a tendenciát – mutatott rá az Állami Számvevőszék (ÁSZ) elemzése.

Előkészítés alatt az 5-ös metró

A H5-ös HÉV-vonalon Szentendre és Békásmegyer között teljes, Békásmegyer és a Batthyány tér között részleges pályaátépítési munkálatok kezdődnek. A megállókat teljeskörűen akadálymentesítik. Távlati ütemben a szentendrei helyiérdekű vasút is része lesz az 5-ös metrónak.

2021.12.02.

2021/12/02