2021/11/25

Magas fordulaton hajt a magyar motorpiac

Csaknem kilenc százalékkal nőtt 2021 első tíz hónapjában a magyarországi motorpiac, amelyen látszanak az egyes járványhullámok hatásai, de nem tudják megtörni az emelkedő trendet.

Wetland: formálódik a csepeli gigaberuházás

Hatalmas, 36 hektáros rekreációs közpark létesül a Csepel-sziget északi részén. Ennek keretében vizes-élőhelyet is kialakítanak a területen.

Fel van adva a lecke Szalai Attilának

Kevés honfitársunknak adatott meg a Premier League, Kozma István volt az első, aki eljutott oda, a legtöbbet viszont vitán felül Gera Zoltán hozta ki a pályafutásából a ködös Albionban. Fel van adva a lecke Szalai Attilának, ha valóban csatlakozik a Chelsea-hez.

Vásárlási őrület tombol Romániában

Egyelőre semmilyen külső körülmény nem látszik visszafogni a romániai fogyasztók vásárlási kedvét, ha árleszállításról van szó.

ÉVOSZ: rendet tesznek a költségeknél

Megpróbálja kiszámíthatóvá tenni a tervezett, nagy állami beruházások építési költségeit az a véglegesítésre és állami jóváhagyásra váró költségtervezési rendszer, amelynek első variációját elkészítette az Építési Vállalkozások Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ).

Vasúti múzeum lesz a Kelenföldi Indóházból

Óriási terepasztal, vasúttörténeti kiállítás, kávézó-étterem, új közösségi tér – ilyen elképzelések mentén újul meg a műemléki védettség alatt álló 137 éves Kelenföld Indóház, amely a Közlekedési Múzeum tagintézménye lesz.

Szintet lépett a Balaton Bútor

A Riva 1920 északolasz prémiumdizájnbútor-cég 47,5 százalékának a felvásárlásával szintet lépett a nemzetközi piacokra is mind nagyobb hangsúlyt fektető Balaton Bútor Kft. Az interjúalanyunk vállalatának a többségi tulajdonában álló, az idén 2,7 milliárd forintos árbevétellel számoló veszprémi gyártó az államtól és a kormányközelinek mondott pénzintézetektől teljesen független forrásból finanszírozza ezt a dealt. A Magyar Nemzeti Bank elnökének a fia, Matolcsy Ádám áll elébe a kritikáknak, hangsúlyozva, hogy a híresztelésekkel ellentétben semmilyen, az MNB-hez kapcsolódó társaságtól nem fogad el megbízást a Balaton Bútor.

2021.11.25.

2021/11/25