2021/11/04

Horvátországot sem kíméli a sofőrhiány

Európa többi részéhez hasonlóan déli szomszédunknál is óriási problémát jelent a munkaerőhiány. Főként kétkezi dolgozóra nagy az igény, emellett kevés a piacon a képzett szakember is. A legújabb hiányszakma a gépkocsivezető, ötezer kamionos állás betöltetlen. 

Megszüntetnék a roller-káoszt

Néhány agilis magyar fiatal kifejlesztett egy e-roller-töltő és -dokkolóállomást a kapcsolódó szolgáltatásokkal az e-roller-flottákat üzemeltető cégek számára.

Lengyelország Közép-Európa csokibirodalma

A világjárvány ellenére a globális csokoládépiac egyre bővül. Tavaly 106 milliárd dollárosra becsülték, az összeg négy év múlva meghaladhatja a 133 milliárdot. Az exportőrök körében a világranglista negyedik helyére lépett V4-es partnerünk, s csak egy hajszállal marad el a harmadik olaszoktól.  

A K-pop után a K-beauty is hódít

Hol van már a francia szépségipar egyeduralma?! A fiatalokat sokkal inkább a dél-koreai márkák szólítják meg, és már nem csak Ázsiában. A rendkívül innovatív dél-koreai kozmetika a világ harmadik legnagyobb exportőrévé nőtte ki magát az iparágban.

Megújul a Ferihegyi gyorsforgalmi út

Megkezdődött a Ferihegyi repülőtérre vezető út fejlesztésének az előkészítése. Egységes, egybenyitott, korszerű főút jön létre, bizonyos szakaszon új buszsáv, gyalog- és kerékpárutak épülnek.

Rajongótábora pénzeli Trump médiaprojektjét

A tőzsdei megjelenést követően felrobbant az árfolyam. Ha Donald Trump megnyeri a 2024-es választásokat, óriásit lehet kaszálni a Digital World részvényeivel.

Látványosan megnőtt az életbiztosítások népszerűsége

A felmérések, kutatások és saját tapasztalataik szerint is új típusú élet- és nyugdíjbiztosításokra van igény a piacon – hangsúlyozta lapunknak adott interjújában Bertrand Woirhaye, a Groupama Biztosító Zrt. vezérigazgatója, megemlítvén: több MoneyMoon-díjban részesültek, kötelező gépjármű-felelősségbiztosításuk is a legjobbnak bizonyult. 

2021/11/04