2021/10/28

Vonzanánk a digitális nomádokat

Megkönnyítené a kormány a digitális nomádok magyarországi tartózkodását egy friss törvényjavaslat szerint. Az okoseszközök és a távmunka térhódításával egyre több embert vonzó életformára különféle online képzések elvégzésével is fel lehet készülni.

Szűri az adóhivatal a drágán üdülőket

Az ötezer eurónál nagyobb összeget befizető állampolgárok listáját kéri az utazási irodáktól az adóhatóság. Az utasítás törvényessége vitatható, így a cégek egy része megtagadta azt, mások azonban eleget tettek a felszólításnak. A jogvitának még koránt sincs vége.

Magyar innováció ért el áttörést Lyme-kór elleni harcban

Az új, hazai fejlesztésű DualDur teszt pontosabb eredményt ad a Lyme-kór laboratóriumi vizsgálatában, mivel ez az első olyan klinikailag validált és Európában engedélyezett direkt módszer, amely közvetlenül a kórokozót mutatja ki.

Csipháború: mindenki mindenki ellen

Globális verseny indult a tajvani csipgyártásért. A Samsung megvásárolni szeretné, Washington pedig erős – egyelőre csak diplomáciai – nyomást gyakorol rá.

Lassulnak a feltörekvők – bajban a befektetők

A kínai gazdaság növekedési üteme jövőre nagyjából megegyezik az amerikaiéval – ennek mélyreható tőkepiaci következményei lehetnek.

Versenyképes ajánlatot tesznek a hallgatóknak

Meg kell állítani azt a folyamatot, hogy a legtehetségesebb magyar diákok közül egyre többen nem idehaza, hanem külföldön tanulnak tovább – hangsúlyozta a Figyelőnek adott interjújában Takáts Előd, a Budapesti Corvinus Egyetem új rektora, akinek alma matere is a Közgáz. Az intézményvezető úgy véli, ők azzal tudnak tenni a legjobb képességű fiatalok itthon maradásáért, ha megújítják a képzésüket, s nemzetközileg is versenyképes végzettséget kínálnak.

Bidennek érdeke lenne megtartani a Fed jelenlegi elnökét

Jay Powell mandátuma jövő februárban lejár. A piacok hosszabbítást valószínűsítenek, de ezzel párhuzamosan Biden erősítheti a demokraták pozícióit a jegybankban.

Vágtat a román infláció

Központi pályaudvarrá változtatják a Nyugatit

Nemzetközi építészeti tervpályázatot hirdet a Budapest Fejlesztési Központ (BFK) a Nyugati pályaudvar és környékének megújítására.

2021/10/28