2021/09/30

Erőltetett menetben tájékozódnak

Északi szomszédunk belefogott szárazföldi hadereje legnagyobb korszerűsítésébe.

Üres állami magtárak Ukrajnában

Kritikusan kis mennyiségű gabona van az állami raktárakban – közölte az Ukrinform hírügynökség az illetékes állami hivatalt idézve.

Felzabálja potenciális riválisait a Big Tech

Az ágazat nagyragadozói inkább felvásárlásokkal oldják meg kutatás-fejlesztési tevékenységüket, mintsem saját kockázatvállalással.

Engedély nélkül olcsóbb

Fura gyakorlat alakult ki déli, uniós szomszédunkban: az illegális építkezés egyszerűbb és kevesebbe kerül a törvényesnél. A bírság mértéke elenyésző azokhoz a költségekhez képest, amelyek az új ingatlan engedélyezését terhelik.

Kártyavár a román biztosítási piacon

Összeomlott a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítások (kgfb) romániai piacát uraló City Insurance társaság, amelynek több mint hárommillió autós ügyfele van. Keleti szomszédunkban az elmúlt bő öt évben ez már a negyedik csőd, így joggal merül fel, hogy mennyire hatékony az állami pénzügyi felügyelet ellenőrzése.

Rövidülhetnek a várólisták

A koronavírus-járvány miatt meghosszabbodott várólisták drasztikus rövidülését ígéri az egészségügyért is felelős Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) az erre a célra meghirdetett több mint tizenkétmilliárd forintos program révén.

2021/09/30