2021/09/23

Poszt-Covid-hatások

Az iroda- és az irodabútor-piacon szeptember–november lesz a vízválasztó – tartja Tiberius Soltész, a világ egyik legnagyobb irodabútor-gyártójának számító Kinnarps magyarországi ügyvezető igazgatója. A szakember szerint a home office, a távmunka szabályainak a letisztulása is fontos lenne ahhoz, hogy a járványhelyzet következtében megtorpant szegmens magára találjon.

Hadüzenet a gyorshajtóknak

Az év első felében országszerte 270 nagy kapacitású ellenőrző kamerát helyeztek ki a horvátok, a közeljövőben újabb hatvankettőt szerelnek fel. Az autópályák néhány felvezető szakaszán már van kamera, de a sztrádákon még nincs fix sebességmérő. Nemsokára ott is megjelennek.

Kilőtt a tengeri szállítások ára

Az üzemanyagárak emelkedése mellett a környezetvédelmi szabályozás szigorodása is drágítja a vízi szállítást.

Ömlik a pénz a vállalati kötvénypiacra

Az olcsó pénz időszakának a végére számítva a befektetők megrohamozták a vállalati kötvényeket. Bőven az inflációs szint alatti hozammal mennek el még a bóvli kategóriába sorolt papírok is.

Sürgeti az oltakozást a szlovén kormány 

Az elmúlt hetekben a koronavírus delta-variánsának terjedésével egyre rosszabbak a járványügyi mutatók Szlovéniában. Az állam mind erőteljesebb tempóban vezeti be a szigorító intézkedéseket, hogy a felnőtt népesség teljes átoltottsága minél hamarabb átlépje a 60 százalékos küszöböt. Ehhez a hét elején még hét százalékpont hiányzott. Az egy vakcinával ellátottak aránya 58 százalékra nőtt.

A költségvetés is hat a növekedésre

„Töretlen a befektetői bizalom Magyarország iránt, amelyet a devizakötvény-kibocsátás sikere is alátámaszt. Ugyanakkor alapvetően továbbra is a forint finanszírozására támaszkodunk, az államadósságot illető stratégiai céljainkban tehát nincs változás” – hangsúlyozta a Figyelőnek adott interjújában Banai Péter Benő, a Pénzügyminisztérium államháztartásért felelős államtitkára.

2021/09/23