2021/09/09

2021.10.07.

2021.09.30.

2021.09.23.

2021.09.16.

Legyünk hálásak minden alapvető dologért

Több generáció elkötelezett és áldozatos munkájára volt szükség ahhoz, hogy a Badacsonyörsön található Folly Arborétum 
és Borászat hazánk egyik legszebb arborétumává váljon. A Magyar-országon szinte egyedülállóan, 115 éve családi gondozásban lévő botanikus kert tulajdonosával, Folly Rékával beszélgettünk.

Jól teljesít a szlovén gyógyszeripar

A szlovéniai Krka több mint 177 millió eurós profittal zárta az első fél évet, s bővít a Lek, amely a 4,2 milliárd eurós árbevételt produkált svájci Novartis egészség-ügyi világvállalathoz tartozik. Nem kizárt, hogy vakcinagyártásba kezdenek délnyugati szomszédunkban.

Sószüret Horvátországban

Nemrég megkezdődött a só betakarítása a dalmáciai lepárlókban. A száraz, kissé szeles nyár, a víz és a levegő magas hőmérséklete kedvezett az ágazatnak, de a termék nehezen értékesíthető.

Családra épülve

Miközben kisvárdai üzemét folyamatosan fejleszti, szinte egyszerre két másik területen is jelentős befektetést hajtott végre a kelet-közép-európai régió legnagyobb integrált takarmánytermeltetéssel, baromfitenyésztéssel és -feldolgozással foglalkozó cége, a Master Good Kft. Bárány Péter tulajdonos, ügyvezető igazgató szerint sikerük kulcsa az eredményesen végrehajtott generációváltás és a rendszerben gondolkodás.

A vegyes alapok dönthetik el az aktív-passzív háborút

A passzív alapok térhódítása ellenére továbbra is az aktív befektetési stratégiák határozzák meg az árak alakulását.

Már tervezik “Budapest kapuját”

Két parkolóház is épül majd az M3-as autópálya fővárosi bevezető szakaszánál, a Mexikói útnál. A projekt tervezését a Közti Zrt. nyerte el a Budapest Fejlesztési Központ közbeszerzési pályázatán.

Legyen megfizethető az energia!

„A célunk nemcsak az, hogy garantáljuk az ellátás biztonságát, a termelésben pedig a környezeti fenntarthatóságot, hanem az is, hogy az energia megfizethető legyen a hazai felhasználók számára” – hangsúlyozta lapunknak adott interjújában Horváth Péter János, a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) elnöke, kiemelvén: a hazai villamosenergiarendszer ellátásbiztonsága magas szintű, s jórészt karbonmentes termelői egységekből áll.

2021.09.09.

2021/09/09